Lid Worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting bij de Cornelis Lelygroep! Al vanaf 5 jaar is er bij ons heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur! Ben je 21 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom als vrijwilliger. 

De Cornelis Lelygroep biedt landscouting, waterscouting en scouting voor kinderen met een beperking Binnen onze Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5 tot 7 jaar7 tot 11 jaar11 tot 15 jaar15 tot 18 jaar en 18 tot 21 jaar. Ouder dan 21 jaar? Ook dan vind je bij ons een uitdaging! Ga aan de slag als vrijwilliger of blijf betrokken als plusscout.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Cornelis Lelygroep kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na *aantal* keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende

– Je kunt 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden. Word je geen lid,
dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.
– Het lidmaatschap gaat in vanaf *invullen* en je betaalt contributie vanaf *invullen*.
– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
– Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van onze groep, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting…

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • ontvang je een Scoutcard!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships! ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

Meer weten over het lidmaatschap? Kijk dan verder op deze site of neem contact op.