Vrijwilliger worden

Ook als je 18+ bent biedt de Cornelis Lelygroep voldoende uitdaging. Natuurlijk ben je van harte welkom als leiding bij onze groep, als je het leuk vindt om kinderen en jeugd te (bege)leiden en daar ook de tijd voor vrij kan maken. Maar ook verder zijn altijd wel klussen te doen, waar we  niet aan toe komen of waar wij de kennis niet voor in huis hebben.  Je kunt hierbij denken aan:  schilderen van de kozijnen, ramen lappen, een muurschildering maken in een welpenlokaal, de jaarlijkse kascontrole,  koken op zomerkamp, mee met een uitje als extra begeleiding, onderhoud van de website, meedoen met het PR team, terrein- en groenonderhoud, enzovoort.

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.
Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht! Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste ‘nieuwe leiding’. De opkomsten die je meedraait duren 2,5 uur. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur.