Wie zijn wij

Wij zijn de grootste en oudste scoutinggroep van Almere, maar volgens ons natuurlijk ook de leukste. Bijna elk weekend zul je ons vinden in onze twee clubhuizen in Almere Haven.

In het Beginbos staat het Lelybivak, waar de landspeltakken hun opkomsten draaien. Je vind hier de bevers, welpen, scouts, de explorers en de roverscouts. Waarschijnlijk zijn ze druk bezig met een vuurtje bouwen, pionieren, een hike lopen of een bosspel spelen. Tenzij ze op kamp zijn natuurlijk. Om de week zijn ook de Pelikanen, welpen en scouts met een verstandelijke beperking, druk met scouting op hun eigen manier.

Aan het einde van de Sluiskade staat de Stormring, waar de waterspeltakken te vinden zijn. De dolfijnen en waterwelpen trekken er in de zomer op uit met hun kano’s en in de winter spelen ze in en om het clubhuis en beleven van alles. De zeeverkenners gaan in de zomer zeilen op het Gooimeer met hun lelievletten. In de winter gaan de lelievletten het water uit en gaan de zeeverkenners met verfkrabbers en kwasten aan de slag om het onderhoud te doen. De explorers van de wilde vaart en roverscout loodsen hebben zelf een kajuitzeilboot, waarmee ze het water op gaan. En tussendoor gaan ook de waterspeltakken met en soms zonder boten op kamp.

Dit is natuurlijk heel in het kort wat we allemaal doen. Als je meer wilt weten, kijk dan rond op onze website. Maar als je écht wilt weten wat we doen, kom dan eens een keer kijken! We hebben altijd plaats voor nieuwe kinderen én voor nieuwe leiding en bestuursleden. Mensen die een enkele keer willen helpen klussen zijn natuurlijk ook van harte welkom.